Slider
tapen

Tapen

Na de behandeling van je klachten door een arts of fysiotherapeut kan deze de eventuele nabehandeling overlaten aan een sportmasseur. Aan de hand van jouw klachtenvoorgeschiedenis wordt beoordeeld welk type taping geschikt voor jou is.

Witte sporttape is geschikt om een “beperking” van de gewrichten te bewerkstelligen. Zo zou je bijvoorbeeld voorafgaand aan een training of wedstrijd met sporttape een zwakke enkel kunnen vastzetten om verzwikking te voorkomen. De sporttape dient meteen na de wedstrijd verwijderd te worden om circulatieproblemen te vermijden.

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dit het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Effecten van een sportmassage:

  • kan blessures voorkomen
  • verbetert de doorbloeding
  • verbetert de stofwisseling
  • bevordert de spierfunctie
  • ontspanning
  • verbetert je slaap